Kommunens näringslivslots är på plats

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Karlskoga kommuns näringslivslots, Pernilla Andersson Wiss, är nu på plats och är redo att stötta det lokala näringslivet.

- Att inrätta den här tjänsten är en del i vår ambition att ge näringslivet i Karlskoga en service i högsta klass och göra oss till en riktigt attraktiv kommun för företagare, säger Kalle Selander, näringslivschef.

Näringslivslotsen, ska precis som titeln antyder, lotsa både gamla och nya företagare i kommunala frågor, ett samtal ska räcka. Företagslotsen kommer vara med under hela processen och finnas nära till hands för att kunna svara på uppkomna frågor och informera om ärendets gång.

- Vår ambition är att det ska vara smidigt för företagare att få den hjälp de behöver - oavsett ärende, säger Kalle Selander.

Pernilla Andersson Wiss har tidigare arbetat som miljöinspektör med fokus på livsmedel och hälsoskydd och sedan några år axlade hon även ansvaret för tillsyn och handläggning gällande alkohol och tobak.

- Efter elva år på bygg- och miljökontoret flyttas mitt fokus från tillståndsprövning och tillsyn till samordning och vägledning för företag vilket känns jättespännande. Att samverka och samordna med bra service i grunden har alltid legat mig varmt om hjärtat, säger Pernilla Andersson Wiss.

Frågor? Kontakta mig!

Pernilla Andersson Wiss
Näringslivslots

E-post: naringslivslots@karlskoga.se
Telefon: 0586-610 10