”Vi vill göra så mycket mer av Nobelhallen”

Nobelhallen i sin helhet.

”En modern arena kommer att gynna Karlskoga och karlskogaborna på så många sätt", säger Tony Ring

Bild på Nobelhallens fasadskylt.

Det är dags att lyfta Nobelhallen till en högre nivå. Planerna är stora och tidsplanen tight.

Tony Ring, moderat kommunalråd

Tony Ring (M), kommunalråd

Nobelhallen byggdes 1972 och var på den tiden supermodern – men 2019 ser läget annorlunda ut. Hallen har renoverats och byggts om över åren, med loger, brandskydd, restaurang, med mera.

- Men den är ändå över 40 år. Det är klart att den måste rustas ordentligt för att bli en arena i tiden som vi kan vara stolta över och framförallt ha maximal nytta av, säger Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlskoga.

Just nu arbetar kommunen tillsammans med föreningar och andra som använder hallen. Tillsammans tittar man både på behov, möjligheter och hur hallen kan utvecklas för att ge bättre förutsättningar för olika sporter. Samtidigt ser man över om det är möjligt att arrangera andra typer av evenemang i Nobelhallen i framtiden, till exempel konserter.

- Med tanke på hur enormt viktigt hockeyn är i Karlskoga, både elithockeyn och på alla andra nivåer så är det en självklarhet att satsa på det här och vi har dessutom, glädjande nog, en växande tjejhockey som självklart måste få plats, säger Tony Ring.

Målet är att hela arbetet ska vara genomfört till säsongen 2021–2022

- Det är en tight tidsplan, men jag gillar när det går undan!